Mostra la imatge destacada als llistats de l’administrador de WordPress

Quan utilitzem WordPress per mostrar portfolis, catàlegs de productes o passis de fotos, sovint trobem a faltar poder visualitzar la imatge destacada als llistats d’entrades de l’administrador. I és que tot i que sempre és recomanable treballar bé els títols per atraure lectors i optimitzar el lloc web en referència al SEO, una imatge diu més que mil paraules i pot ser més fàcil de recordar i d’identificar que un títol, de manera que en alguns casos la seva presència als llistats d’entrades permetrà millorar i agilitzar la navegació dins l’administrador de WordPress.

Per poder afegir les imatges destacades al llistat d’entrades podem utilitzar el següent codi i enganxar-lo a l’arxiu functions.php del nostre tema:

Si no feu cap canvi, aquest codi afegirà una nova columna amb la imatge destacada al llistat d’entrades de l’administrador. Podem ocultar la columna mitjançant el desplegable d’opcions de pantalla, així com d’altres columnes si ens queda un llistat molt atapeït.

 El codi pas a pas

El primer que estem fent és afegir una nova mida d’imatge. Aquest pas és opcional, podríem utilitzar qualsevol de les mides predefinides però ja que en alguns casos la miniatures poden ser superiors a 150px, per motius pràctics us recomanem crear una nova mida que s’ajusti a les vostres necessitats.

En aquest exemple estem creant una noma mida d’imatge retallada de 50 x 50 píxels anomenada “admin-thumb“.  Podeu trobar més informació d’aquesta funció a la documentació de WordPress.

En el següent pas crearem la nova columna i afegirem les imatges mitjançant un filtre i una acció:

Podem modificar el nom de la columna, que en aquest cas s’anomenarà “Imatge“, i si no hem creat cap mida específica per la miniatura també la podem especificar aquí, modificant ‘admin-thumb’ per ‘thumbnail’, ‘medium’ o la que correspongui. Aquí trobareu informació sobre la funció the_post_thumbnail.

Font: Paul Cushing / Rekt Productions / WP tuts+